تغذیه با پروتئین های گیاهی برای انسان و محیط زیست

امنیت غذایی و مسائل زیست محیطی به بحران های جهانی تبدیل شده اند که نیازمند راه حل های تحول آفرین هستند. از آنجایی که دامپروری مشکلاتی به همراه دارد، منابع جایگزین پروتئین شامل گوشت گیاهی و پروتئین های تک سلولی مورد نیاز است. پروتئین بخشی ضروری از رژیم غذایی است که به عضله سازی، ترمیم بافت و ساخت آنزیم ها و هورمون ها کمک می کند. در واقع، آنقدر مهم است که نام آن از کلمه لاتین "protos" به معنای "اول" گرفته شده است، که نشان از اهمیت این ماده مغذی در برنامه غذایی است. پروتئین اغلب با گوشت تامین می شود اما تولید پروتئین حیوانی برای محیط زیست مضر است و به منابع زیادی مانند کودهای شیمیایی، علوفه، زمین و آب نیاز دارد، در حالی که در این فرآیند متان تولید می شود. بیشترین گازهای گلخانه ای از فرآوری گوشت بره، گوشت گاو، گوشت خوک و ماهی های پرورشی ایجاد می شود.  در حال حاضر، تولید دام منجر به تولید 14.5 درصد از انتشار گازهای گلخانه ای می شود. به طور خاص، تولید و پرورش دام گازهای متان و اکسید نیتروژن را آزاد می کند که پتانسیل گرمایش جهانی بالاتری نسبت به دی اکسید کربن دارند. تلاش‌ها شامل بهبود شیوه‌های تغذیه برای هضم بهتر علوفه، مدیریت کود و تنوع گونه‌های گیاهی و حیوانی است. با این وجود، مسائل آب و هوایی یک موضوع اضطراری و حیاتی هستند و ممکن است راه‌حل‌های رادیکال‌تری برای اطمینان از در دسترس بودن غذا به شیوه‌ای پایدار از نظر زیست‌ محیطی لازم باشد. بنابراین، مفهوم پروتئین های جایگزین به عنوان تلاشی برای جایگزینی گوشت های معمولی با سایر منابع پروتئینی که آسیب کمتری به محیط زیست می رسانند، مطرح می شود. خوشبختانه، جایگزین‌ها و همچنین انواع خاصی از گوشت وجود دارد که باعث می‌شود سبک زندگی سازگارتر با محیط‌زیست باشد.

Picture1

جایگزین های گیاهی پروتئینی

حبوبات راهی سازگار با محیط زیست برای به حداقل رساندن مصرف گوشت بدون به خطر انداختن میزان پروتئین مصرفی هستند. علاوه بر این، حبوبات منبع فوق العاده ای از فیبر و سایر مواد مغذی هستند، و آنها را به یک بخش ارزشمند در هر رژیم غذایی تبدیل می کند! توفو از دانه های سویا تهیه می شود و یک منبع عالی برای پروتئین است بخصوص زمانی که ارگانیک یا بدون اصلاح ژنتیکی (غیر GMO) خریداری شود. پروتئین سویا یک جایگزین عالی برای کازئین برای افرادی است که لبنیات مصرف نمی کنند و حاوی تمام آمینو اسیدهای ضروری است. بسیاری از پودرهای پروتئین گیاهی حاوی پروتئین نخود هستند که جایگزین باکیفیتی برای پروتئین های مبتنی بر سویا و لبنیات است. پروتئین نخود منبع خوبی از اسید آمینه آرژنین است. کنف نیز پروتئین کاملی است که حاوی اسیدهای چرب ضروری نیز می باشد. این باعث می شود که دانه شاهدانه برای گیاهخواران یا کسانی که به لبنیات یا سویا حساسیت دارند، گزینه ای عالی باشد.

h

استفاده اولیه از مواد گیاهی مانند توفو(عکس زیر)، تمپه و گندم، به عنوان آنالوگ های گوشت را می توان در جوامع آسیایی در قرن دهم جستجو کرد. با این حال، این محصولات قادر به القای حس مصرف گوشت حیوانی نیستند. در عوض، پروتئین‌های گیاهی بافت‌دار می‌توانند به‌عنوان جایگزینی بالقوه برای گوشت‌های معمولی استفاده شوند و معمولاً از پروتئین‌های سویا یا به میزان کمتری از گلوتن‌های گندم و حبوبات (مثلاً نخود) به دست می‌آیند.

j

در حال حاضر گوشت های گیاهی عمدتاً از طریق اکستروژن ترموپلاستیک (دمای بالا، زمان کوتاه) تولید می شوند. این فرآیند را می توان بر اساس مقدار آب اضافه شده، یعنی رطوبت کم (۲۰-۳۵٪) یا رطوبت بالا (۵۰-۷۰٪) طبقه بندی کرد. هر دو نوع محصول در سه مرحله اصلی ساخته می شوند: (1) پیش آماده سازی مواد خام در خارج از اکسترودر. (۲) گرمایش و فشرده سازی در داخل اکسترودر؛ (۳) خنک کردن قالب و پردازش محصول نهایی (به عنوان مثال، برش به قطعات مورد نظر). محصول نهایی نیز بر اساس روش تهیه در مصارف گوناگون از جمله تهیه سوسیس یا گوشت های چرخ کرده و استیک کاربرد خواهد داشت.

تفاوت‌های ذاتی بین پروتئین‌های گیاهی و حیوانی چالشی برای تولید محصولات گوشتی گیاهی است. این تفاوت ها ممکن است تا حدی با استفاده از کربنات پتاسیم و آلژینات برای دستیابی به خواص حسی گوشت گیاهی که با گوشت چرخ کرده پخته شده قابل مقایسه است برطرف شود. مواد مغذی ضروری که اغلب در این نوع گوشت ها وجود ندارند، مانند ویتامین‌های B-۱۲ و D، کلسیم، روی، آهن و اسیدهای چرب با زنجیره بلند امگا-3 نیز می‌توانند پس از اکستروژن اضافه شوند تا ارزش غذایی گوشت گیاهی را افزایش دهند. با این حال، تحقیقات آینده برای بهینه‌سازی بیشتر شرایط فرآوری گوشت‌های گیاهی مورد نیاز است. به عنوان مثال، از طریق استفاده از تکنیک های محاسباتی می توان خواص حسی آنالوگ های گوشت را ارزیابی کرد به طوری که نزدیک ترین حس را به گوشت حیوانی داشته باشند. گروهی از محققان از یک الگوریتم ژنتیکی برای بهینه سازی بافت و ظاهر آنالوگ گوشت استفاده کردند و شرایطی فراهم آوردند که  فرآیند اکستروژن بالاترین ظرفیت اتصال آب و روغن را به دست آورد. سایر فناوری‌های موجود شامل پرینت سه بعدی و... است که امکان‌سنجی این تکنیک‌ها برای تولید گوشت‌های گیاهی نیازمند مطالعات بیشتر برای عملی شدن است.

il

مزایای مصرف پروتئین های گیاهی برای بدن

در گزارشی آمده است که در حال حاضر از هر سه آمریکایی یک نفر در حال تلاش برای بهبود رژیم غذایی و سلامت کلی خود است و این درصد را می توان به سایر کشورها نیز تعمیم داد. مکاتب فکری زیادی در مورد بهترین راه ها برای انجام این کار وجود دارد، اما یکی از مواردی که به طور مداوم ثابت شده است افزایش مصرف پروتئین های گیاهی است. این پروتئین‌ها به شما کمک می‌کنند تا بیشتر نیازهای بدنتان را دریافت کنید.

kkk

  • دریافت مواد مغذی بیشتر

فیتونوترینت ها ترکیبات طبیعی هستند که در غذاهای گیاهی مانند سبزیجات، میوه ها، غلات کامل و حبوبات یافت می شوند. این ترکیبات گیاهی دارای اثرات مفیدی هستند که با سایر مواد مغذی ضروری برای ارتقای سلامتی مفید هستند. برای اینکه بدن ما بتواند در بالاترین سطح خود عمل کند، باید طیف گسترده ای از ویتامین ها و مواد معدنی را داشته باشد که اغلب از طریق منابع غذایی به دست می آیند. افزودن پروتئین گیاهی به برنامه غذایی راهی عالی برای دریافت سریع بسیاری از مواد مغذی گیاهی است. لازم به ذکر است که فیتونوترینت ها آن دسته از عناصر موجود در گیاه هستند که سلامت و تندرستی شما را ارتقا می دهند. وقتی این مواد مغذی را از منابع گیاهی دریافت می کنیم، بدن ما می تواند آنها را بسیار راحت تر از منابع دیگر جذب کند. این بدان معناست که فواید آن را خیلی سریعتر خواهیم دید! دریافت تمام مواد مغذی مختلف که برای متعادل شدن کامل نیاز داریم، اگر غیرممکن نباشد، دشوار است. اما افزودن پروتئین گیاهی باعث افزایش مقدار زیادی مواد مغذی و مفید در بدن می شود و ما را به اهداف سلامتیمان نزدیک تر می کند.

  • افزایش سطح پتاسیم بدن

گوشت گیاهی در فرمولاسیون خود کلرید پتاسیم به جای کلرید سدیم دارد. پتاسیم یک ماده مغذی ضروری در بدن ما است، اگرچه اهمیت آن اغلب نادیده گرفته می شود. پتاسیم با بهبود عملکرد  سیستم عصبی و انقباض عضلانی بازدهی ما را بیشتر می کند. همچنین از طریق پتاسیم ضربان قلب سالم تری خواهیم داشت.

  • کاهش قند خون

سطح بالای قند خون خطرناک است و منجر به نارسایی اندامها و مصرف دارو در طول عمر می شوند. بهترین راه برای تنظیم قند خون تغییر کامل سبک زندگی است. گوشت گیاهی سرشار از فیبر است و جذب قند در جریان خون را کند می کند و در عین حال به بدن کمک می کند تا مدت طولانی تری احساس سیری بکند.

  • کاهش کلسترول

مواد غذایی با چربی اشباع بالا حاوی سطوح بالایی از کلسترول هستند. این غذاها شامل لبنیات پرچرب، چربی های حیوانی، گوشت خوک، و گوشت فرآوری شده است. اگرچه این غذاها برای بسیاری اشتها آور است، اما برای سلامتی بسیار خطرناک است. درحالی که گوشت های گیاهی حاوی هیچ کدام نیستند.

  • بهبود خواب

۲۴ درصد از بزرگسالان بی‌خوابی را تجربه می‌کنند و ۵۱ درصد آن‌ها ادعا می‌کنند که کم خواب هستند. خطرات زیادی برای سلامتی مرتبط با بی خوابی و کم خوابی مانند دیابت، چاقی، فشار خون بالا و بیماری قلبی وجود دارد. کمبود خواب استرس بیشتری را به اندام‌ها اضافه می‌کند، زیرا بدن سعی می‌کند با کار بیش از حد بهره‌ور بماند. پرداختن به کیفیت خواب از درون شروع می شود و رژیم های غذایی گیاهی یکی از بهترین راه ها برای حفظ سلامت و شادابی بدن هستند. در نهایت، این تغییر در سبک زندگی به نتایج دیگری مانند بهبود خواب می رسد.

  • ترمیم سریع‌تر عضلات

بدن ما مملو از اسیدهای آمینه است که بسیاری از سلول های ما و ساختار آنها را تشکیل می دهند. پروتئین های گیاهی اسیدهای آمینه بیشتری دارند. افزودن این اسیدهای آمینه اضافی به بدن به رشد ماهیچه های سالم کمک می کند. وقتی می‌خواهید از طریق ورزش عضله بسازید، در واقع عضلات را می‌شکنید و سپس آن‌ها را بزرگ‌تر و بهتر می‌سازید. وقتی ماهیچه ها تجزیه می شوند مقداری از آمینو اسیدها از بین می روند. اما وقتی آنها را با یک پروتئین گیاهی تغذیه می کنید، اغلب سریع‌تر بازسازی می‌شوند. حتی مواردی وجود دارد که این نوع پروتئین به درد و خستگی بعد از تمرین نیز کمک می کند.

  • کاهش وزن آسان تر

۸۰ درصد از سفر تناسب اندام در آشپزخانه اتفاق می افتد. کاهش وزن تنها در صورتی می تواند موثر باشد که با غذای مناسب همراه باشد. گوشت گیاهی سرشار از پروتئین و فیبر است که دو الزامات حیاتی هنگام تلاش برای کاهش وزن می باشد. هدف بسیاری از عادات غذایی سالم کاهش وزن است که می تواند کاری خسته کننده باشد. اما پروتئین گیاهی می تواند به شما کمک کند بهتر از سایر گزینه های پروتئینی به اهداف خود برسید. برای کاهش وزن، باید به طور مداوم کالری کمتری نسبت به کالری مصرفی روزانه قبلی خود مصرف کنید. دریافت کالری مناسب می تواند بسیار دشوار باشد زیرا باید بدن خود را با غذاهای خوب نیز تامین کنید. پروتئین های گیاهی نسبت به سایر گزینه ها کالری کمتری دارد. این بدان معناست که خیلی آسان تر باعث کاهش وزن می شوند.

  • تنوع غذایی بیشتر

رژیم غذایی متعادل یک عنصر حیاتی برای یک بدن سالم است. اما دریافت تمام مواد مغذی مختلف از طریق غذاها می تواند بسیار دشوار باشد. استفاده از پروتئین گیاهی در شیک های صبحانه و میان وعده ها می تواند به شما کمک کند بسیاری از سبزیجات را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید. بهترین بخش این است که شما مجبور نیستید به این فکر کنید که چه چیزی وارد رژیم غذایی شما می شود و چه چیزی وارد نمی شود. شما مجبور نیستید در مورد مواد مغذی موجود در مواد غذایی تحقیق کنید، خرید اضافه کنید یا نحوه تهیه آنها را بیاموزید. به سادگی یک پیمانه پودر پروتئین گیاهی را به وعده های غذایی خود اضافه کنید و به طور خودکار رژیم غذایی متعادل تری خواهید داشت.

  • ایجاد مصونیت و سیستم ایمنی قوی تر

هیچ کس دوست ندارد مجبور شود روزهای مریضی را پشت سر بگذارد یا به دلیل بیماری محدود شود. به همین دلیل است که داشتن یک سیستم ایمنی قوی بسیار مهم است. آنچه می خورید و سوخت بدنتان را با آن تامین می کنید، می تواند تاثیر زیادی بر سیستم ایمنی شما داشته باشد و از شما محافظت و با عفونت ها مبارزه کند. دادن ابزار مناسب به بدن می تواند درگیر شدن با بیماری را در زندگی شما کاهش دهد. پروتئین‌های گیاهی در تقویت سیستم ایمنی نقش بسیار زیادی دارند. علاوه بر تمام مواد مغذی اضافه شده، گیاهان سرشار از فیبر هستند که باعث جلوگیری از یبوست می شوند. فیبر همچنین به پاکسازی بدن کمک می کند و می تواند به خلاص شدن سریع از شر ویروس ها و عفونت ها کمک کند.

  • گرسنگی کمتر

یکی از مفیدترین چیزها در مورد داشتن یک رژیم غذایی با پروتئین بالا این است که برای مدت طولانی تری سیر خواهید ماند. پروتئین ساختار پیچیده ای دارد که باعث می شود بدن زمان زیادی صرف هضم آن کند. این باعث می شود مدت طولانی تری احساس سیری کنید و احساس گرسنگی کمتری داشته باشید. وقتی کمتر گرسنه می‌شوید، کمتر احتمال دارد که انتخاب‌های غذایی بدی داشته باشید. به ناگهان گرسنه نخواهید شد و درعوض، می‌توانید تصمیمات منطقی و هوشمندانه‌ای بگیرید تا بدن خود را با گزینه‌های غنی از مواد مغذی تغذیه کنید.

  • انرژی بیشتری خواهید داشت

به دلیل نحوه هضم و تجزیه پروتئین گیاهی در بدن، آن ها به شما کمک می کنند تا در طول روز انرژی بیشتری داشته باشید. از آنجایی که زمان بیشتری طول می کشد تا تجزیه شوند، بیشتر احساس سیری می کنید و نوسانات شدید در سطح قند خون را احساس نخواهید کرد.

gjh

مزایای مصرف پروتئین و گوشت گیاهی برای محیط زیست

نگهداری حیوانات و دامپروری می تواند عواقب بدی برای سیستم های زیست محیطی داشته باشد. اما تغییر رژیم غذایی سخت است. برای مثال علیرغم دهه‌ها حمایت، درصد آمریکایی‌هایی که از رژیم غذایی گیاهی پیروی می‌کنند به سختی تغییر کرده است. در سال ۲۰۱۸، سرانه مصرف گوشت آمریکا در حدود دو پوند بالاتر از میزان مصرفی در تاریخ ایالات متحده بود. گوشت های گیاهی راه حلی را برای این مشکل ارائه می دهند. ترکیب مواد به روش‌های جدید می‌تواند تجربه آشپزی کامل با گوشت را بدون نیاز به حتی یک حیوان ارائه دهد. گوشت‌های گیاهی به‌طور یکپارچه با سنت‌های آشپزی مصرف‌کنندگان تناسب دارند و همه موانع تغییر رژیم غذایی را از بین می‌برند. خوردن گیاهان اساساً کارآمدتر از پرورش گیاهان برای تغذیه حیوانات و سپس خوردن آن حیوانات است. حتی پس از محاسبه فرآیندهای مورد نیاز برای تبدیل گیاهان به گوشت گیاهی، مطالعات تا به امروز نشان می‌دهد که جایگزینی گوشت‌های معمولی با گوشت‌های گیاهی به‌طور قابل‌توجهی همه اثرات زیست‌محیطی اندازه‌گیری شده را کاهش می‌دهد.

gjh

  • گوشت گیاهی ۴۷ تا ۹۹ درصد زمین کمتری نسبت به گوشت های معمولی مصرف می کند.

دامپروری ۷۷ درصد از کل زمین های کشاورزی روی زمین را اشغال می کند، علیرغم اینکه تنها ۱۷ درصد از منابع غذایی بشر را تامین می کند. این ناکارآمدی نیاز به توسعه کشاورزی را که بزرگترین عامل آسیب اکوسیستم در خشکی است، تحریک می کند. مراتع ایالات متحده برای حمایت از ۲۷ درصد از تولید گوشت گاو فعلی کافی است و گوشت حیوانی که با علف تغذیه می شود به تنهایی نمی تواند نیاز آمریکا را تامین کند. در مقابل، استفاده از تمام زمین‌های زراعی برای پرورش غذای انسان‌ها به جای غذای حیوانات، به کشاورزان این امکان را می‌دهد که غذای بیش از دو برابر مردم را تامین کنند. گوشت گیاهی یک مسیر امیدوارکننده برای تحقق بیشتر این افزایش کارایی ارائه می دهد.

  • گوشت های گیاهی ۳۰ تا ۹۰ درصد کمتر از گوشت های معمولی گاز گلخانه ای منتشر می کنند.

در سرتاسر جهان، دامپروری بیشتر از از کل بخش حمل و نقل منجر به انتشار گاز های گلخانه ای و تغییرات آب و هوایی می شود. انتشارات ناشی از دامپروری از سه منبع اصلی تولید می شود: تبدیل جنگل ها و چمنزارها به مرتع و زمین های زراعی، تولید خوراک دام، و هضم حیوانات و تجزیه زباله های ناشی از این فرایندها. از سوی دیگر، فرایند تولید گوشت‌های گیاهی دارای انتشار گازهای گلخانه‌ای بسیار کمی است و تنها ۱۳ تا ۲۶ درصد از تأثیرات آب و هوایی را به خود اختصاص می‌دهد. به همین ترتیب زمین‌های زراعی که دیگر برای تغذیه دام ضروری و مورد نیاز نیستند، می‌توانند برای کاهش تغییرات آب و هوایی از طریق احیای جنگل‌ها، حفاظت از خاک یا تولید انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده شوند.

  • گوشت‌های گیاهی ۷۲ تا ۹۹ درصد آب کمتری نسبت به گوشت‌های معمولی مصرف می‌کنند.

دامپروری تقریباً مصرف یک سوم آب مصرفی در کشاورزی جهانی را به خود اختصاص می دهد. تولید گوشت با پایه گیاهی تنها با نیاز به محصولاتی که در مرحله اول کشاورزی مصرف می شود و مستقیم به محصول نهایی ختم می شوند، نیاز آبی اولیه را در تولید گوشت معمولی کاهش می دهد. اگرچه این فرایند ۱۴ تا ۴۵ درصد از کل آب مصرفی را به خود اختصاص می دهد، مصرف آب برای تولید گوشت های معمولی حیوانی بسیار بیشتر از هر گوشت گیاهی است که تا به امروز مطالعه و ارزیابی شده است.

  • گوشت های گیاهی ۵۱ تا ۹۱ درصد کمتر از گوشت های معمولی باعث آلودگی آب ها و آبزیان می شوند.

اوتروفیکاسیون یک تهدید اصلی برای کیفیت آب جهانی است و دامپروری یکی از منابع اصلی تولید و افزایش آن است. اوتروفیکاسیون فرآیندی است که طی آن کل آب یا قسمت هایی از آن به تدریج با مواد معدنی و مواد مغذی به ویژه نیتروژن و فسفر غنی می شود. این پدیده  باعث ایجاد جمعیتی عظیم از جلبک ها ، سیانوباکتری ها و گیاهان آبزی می شود و به نوبه خود ، باعث کاهش اکسیژن محلول در آب می شود و بنابراین ، زندگی زیر آب را تحت تأثیر قرار می دهد. هر یک از بزرگترین مزارع پرورش خوک در آمریکا بیشتر از شهر فیلادلفیا فضولات تولید می کنند، اما امکانات تصفیه فاضلاب ندارند. کودهای دامپروری خطرات بهداشتی شدیدی را برای جوامع محلی ایجاد می‌کنند.

گوشت گیاهی مشکل را حل می کند زیرا به میزان کمتری از زمین زراعی و به نسبت کود کمتری نیاز دارد. هیچ کودی تولید نمی‌کند، و هم باعث از بین بردن اوتروفیکاسیون می شود و هم خطرات مستقیمی که فضولات حیوانی برای سلامت انسان به همراه دارد را از بین می‌برد.

  • گوشت گیاهی نیازی به آنتی بیوتیک ندارد.

در ایالات متحده، بیش از ۷۰ درصد از آنتی بیوتیک های مربوط به پزشکی در دامپروری استفاده می شود. حیوانات سالم با دوزهای پایین آنتی بیوتیک ها تغذیه می شوند تا رشدشان تسریع شود و از بیماری در امان باشند، که باعث سازگاری و مقاوم شدن باکتری ها می شود. بسیاری از این آنتی بیوتیک ها در پزشکی انسانی هم استفاده می شوند، بنابراین وقتی باکتری ها مقاوم می شوند، آنتی بیوتیک ها دیگر پاسخگو نخواهند بود و در صورت عدم کنترل، تا سال ۲۰۵۰ میکروب های مقاوم به دارو می توانند سالانه ۱۰ میلیون نفر را بکشند (بیش از آنچه در حال حاضر در اثر سرطان می میرند) و مجموعاً ۱۰۰ تریلیون دلار خسارت اقتصادی ایجاد کنند (به اندازه بحران اقتصادی جهانی ۲۰۰۸-۲۰۰۹)

گوشت های گیاهی به هیچ وجه نیازی به آنتی بیوتیک ندارند. همچنین خطر مقاومت ضد قارچی را که می‌تواند در اثر استفاده از قارچ‌کش‌ها روی محصولات ایجاد شود، کاهش می‌دهد، زیرا گوشت گیاهی با تولید محصول بسیار کمتری نسبت به میزان محصولی که برای تغذیه حیوانات و در نهایت تولید گوشت‌های معمولی مورد نیاز است، پاسخگوی نیازهای تغذیه ای خواهند بود.

gjh

آیا گوشت های گیاهی کاملا بی خطرند؟

گوشت‌های گیاهی می‌توانند حامل باکتری‌های بیماری‌زا باشند که از مواد خام نشات می‌گیرند. اگرچه اکثر این باکتری ها می توانند توسط گرمای تولید شده در طول فرآیند اکستروژن غیرفعال شوند، برخی از باکتری های آندوسپور دار مانند Clostridium spp. یا Bacillus spp.، ممکن است از گرما نیز جان سالم به در ببرند.

گوشت های گیاهی ممکن است با وجود مواد ب اصطلاح "ضد مغذی" برای سلامتی خطر آفرین تلقی شوند. حبوبات با موادی مانند مهارکننده‌های پروتئاز، مهارکننده‌های آلفا آمیلاز، لکتین‌ها (فیتوهماگلوتینین)، پلی‌فنول‌ها (به‌ویژه تانن‌ها) با اینکه می توانند مزایایی برای سلامتی داشته باشند، اما با اثرات فیزیولوژیکی منفی، از جمله تغییر عملکرد روده (به عنوان مثال، غیرفعال کردن آنزیم‌های گوارشی یا کاهش جذب آهن) و اختلالات غدد درون ریز، خطر آفرین می شوند. با این وجود، این گونه ترکیبات گیاهی مانند(لکتین ها، اگزالات، فیتات، گواتروژن ها، فیتواستروژن ها و تانن ها) عمدتاً زمانی مضر هستند که در مقادیر زیاد یا به صورت جداگانه مصرف شوند و می توانند از طریق پخت و پز غیرفعال شوند. اکستروژن نیز در دمای ۱۷۰ تا ۱۸۰ درجه سانتیگراد باعث کاهش مقادیر بازدارنده تریپسین، اسید فیتیک و تانن در یک وعده غذایی حاصل از ذرت، سویا و نشاسته می شود و نگرانی های این مورد را نیز برطرف می کند.

hhhjjkji

 

منابع: 

https://bastyr.edu/news/health-tips/2019/06/5-sources-protein-less-environmental-impact

https://shandiglobal.com/10-health-benefits-of-eating-plant-based-meat/

https://gfi.org/resource/environmental-impact-of-meat-vs-plant-based-meat/

https://fitppl.com/7-surprising-health-benefits-of-plant-based-proteins/#:~:text=Plant%20based%20proteins%20are%20full,rebuilding%20them%20bigger%20and%20better.

https://en.wikipedia.org/wiki/Eutrophication

https://www.unlockfood.ca/en/Articles/Vitamins-and-Minerals/Phytonutrients-%E2%80%93-Nature%E2%80%99s-Natural-Defense.aspx#:~:text=Phytonutrients%20are%20natural%20compounds%20found,nutrients%20to%20promote%20good%20health.

https://www.medicalnewstoday.com/articles/323093#types

https://fa.warbletoncouncil.org/eutrofizacion-12382

 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8230205/

 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید